Siemoneit geeft de Seat Leon Cupra een boost!

Siemoneit geeft de Seat Leon Cupra een boost!

Van zichzelf is de Seat Leon Cupra 300 al een aardige wagen, maar met zijn 300 pk doet ‘ie toch onder aan onder andere de Audi (R)S4. Bij Siemoneit dachten ze hetzelfde, want ze hebben deze Cupra omgetoverd in een echte RS4-killer!

Hoe ze dat hebben gedaan? Siemoneit heeft de Seat voorzien van grotere turbo’s, en een betere luchtinlaat. Bovendien is er een nieuwe intercooler geïnstalleerd om de turbo’s koel te houden. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het vermogen van de Cupra is opgeschroefd naar een dikke 521 PK en 620 Nm! Dat is niet alleen meer dan een Audi RS4, ook de Mercedes-AMG C63 Estate doet onder aan dit vermogen! Om deze hoeveelheid koppel naar de wielen te kunnen sturen is de koppeling vervangen door een sterker exemplaar, en om goed te kunnen remmen zijn er keramische remmen van een Audi RS3 geplukt. Met dit vermogen kan de Cupra van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten in slechts 3.4 seconden, en kan ‘ie doorgaan tot een gelimiteerde 278 kilometer per uur. En met de nieuwe uitlaat zal dit gepaard gaan met een enorm lekker geluid!

Wat het mag kosten? Voor ongeveer 55.000 euro krijg je de 521 PK in je Seat, en kun je de veel duurdere RS4’s en C63’s vernederen bij elk stoplicht!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.