Shell Eco-Marathon Rotterdam 2015: de uitslag!

Shell Eco-Marathon Rotterdam 2015: de uitslag!

Zoals jullie weten volgen wij al een tijdje het Eco-Runner Team Delft dat dit jaar met de Ecorunner V meedeed aan de Shell Eco-Marathon in Rotterdam. Vorige week was het zover en uiteraard waren wij aanwezig om wederom een kijkje te nemen bij dit team!

Van 21 tot 24 mei was Ahoy Rotterdam het toneel voor de 30ste verjaardag van de Shell Eco-Marathon. Ongeveer 50.000 bezoekers kwamen naar Rotterdam tijdens de vier dagen van deze competitie, om het evenement te ervaren en om een bezoek te brengen aan het Shell Energy Lab. Dit is overigens wel de laatste Shell Eco-Marathon Europe die in Rotterdam zal plaatsvinden. Na vier jaar is het tijd voor een andere stad; vanaf volgend jaar zal dit in Londen plaatsvinden.

Ecorunner V

Uit 26 landen werden 197 teams vertegenwoordigd die meededen in twee verschillende categorieën: UrbanConcept en Protoype met een keuze ui zeven verschillende type brandstof.

In 1985 zou het winnende voertuig efficiënt genoeg zijn om van Rotterdam naar Londen te reizen op slechts één liter brandstof. Nu, 30 jaar later, zou team Microjoule-La Joliverie van Rotterdam naar Moskou kunnen reizen op dezelfde hoeveelheid brandstof met hun 2551.8 km/l prestatie in de Prototype CNG categorie.

Eco-Runner Team Delft
Wij gingen bij het Eco-Runner Team Delft langs op vrijdag 22 mei om te kijken hoe zij het tot dusver deden. Zij waren druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste echte race maar gelukkig kon Team Manager Jim Hoogmoed ons even te woord staan zoals je kunt zien in bovenstaande video. Ook spraken wij een van de rijders van het team en zij vertelde ons hoe het is om in de Ecorunner V te rijden. Uiteindelijk heeft het team het fantastisch gedaan en werden zij eerste in hun categorie; gefeliciteerd!

Shell Eco-Marathon Europe 2015 Winnaars:
Shell Eco-Marathon Winners

Ecorunner V

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.