Nieuws

Pas op! Mustang op de baan!

In autoland hoor je vaak het grapje dat Amerikaanse auto’s alleen goed zijn in een rechte lijn maar zelfs dat kun je niet meer zeggen na het zien van dit filmpje…

Oke, het is een beetje makkelijk scoren met zo’n grapje maar helaas zien we het iets te vaak gebeuren. Ford Mustang bestuurders die al die brute kracht op de achterwielen niet kunnen hanteren. Gelukkig zijn er ook nog genoeg eigenaren die dit wél kunnen maar dat dat wordt nooit uitgelicht op websites over auto’s. Op Hartvoorautos.nl natuurlijk wel; enkele jaren geleden gingen wij namelijk op pad met een Ford Mustang Shelby GT500!

Echter hebben we het daar vandaag niet over. In de video hierboven zien we een Shelby GT500 van het nieuwe type met een SVT Package op het vliegveld van Meinerzhagen. Spotter Gumbal stond uiteraard weer klaar om te filmen en dat is maar goed ook! De Shelby, met een vermogen van 720 pk, gaat er met spinnende banden vandoor en bij het opschakelen maakt de auto een beweging naar rechts. De bestuurder trapt op de rem, de auto vliegt naar links en de bestuurder geeft vervolgens weer gas bij. De auto spint en mist op een haar na de Ford aan de andere kant van de baan.

Kijk de video gerust helemaal af want verderop neemt de Shelby het onder andere op tegen een Audi RS7 en een Porsche 911 GT2. Dat gaat gelukkig wél goed!

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.