De SCG 004S: Scuderia Glickenhaus gaat nu echt meedoen met de grote jongens

De SCG 004S: Scuderia Glickenhaus gaat nu echt meedoen met de grote jongens

Voor een aantal van jullie zal de naam Scuderia Glickenhaus een onbekende naam zijn, maar dat is niet erg. De autobouwer heeft zijn strepen verdient met de 00CS en 003S. Met de nieuwe 004S voegen ze een nieuw meesterwerk toe aan hun line-up.

In het interieur valt meteen de McLaren F1-invloed op, een driezits-configuratie met een centrale bestuurdersstoel. En kijk eens naar de versnellingsbak dames en heren, een traditionele versnellingsbak met de banen al voor je uitgelegd, geweldig! Hoe uitgebreid de uitleg over het uiterlijk ook wordt, woorden doen de styling van deze 004S tekort. Geniet van de lijnen van dit kunstwerk en houd in gedachten dat alles aerodynamisch verantwoord is. De motor is een 5.0 liter V8 met dubbele turbo en zorgt voor 650 pk. Als je daarnaast weet dat de auto slechts 1300 kg weegt door veelvuldig gebruik van carbon, dan kun je wel bedenken dat deze auto serieus snel is.

De volledig in de Verenigde Staten ontworpen supercar kan nu besteld worden. Er zijn drie dingen voor nodig: Je moet nog twee jaar willen wachten tot oplevering, je moet $400.000,- uit willen geven en een aanbetaling doen van $40.000,-. En dan is de kans heel groot dat jij jezelf eigenaar mag noemen van 1 van de 25 Scuderia Glickenhaus 004S’en.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.