Sbarro’s BMW X5 is inspiratiebron voor de nieuwe BMW XM

Sbarro’s BMW X5 is inspiratiebron voor de nieuwe BMW XM
BMW, X5, XM, XX5, Sbarro, bodykit, inspiratiebron
Bron: © Knecht Automobile

En voorspelde zelfs de ‘nieren’ van de nieuwe generatie M3 en M4.

Sbarro, het bedrijf achter deze ‘lookalike’ BMW XM, is al sinds 1971 actief en heeft sindsdien nogal interessante modellen op de markt gebracht. We weten niet zo goed wat we van deze aangepakte BMW X5 moeten denken. Wat we wel zeker weten is dat de Zwitserse dealer met dit monster doelt op liefhebbers van vreemd en opvallend.

En verassend genoeg is hij ook nog best prijzig; €51.210 voor een ‘one-of-a-kind’ BMW X5. (Nou ja, er zijn er twee van. Maar we denken niet dat je hem snel ergens anders zult zien.)

Het lijkt erop dat de ontwerpers van de BMW dit model echter wél ergens hebben gezien, want de voorkant van deze SUV komt ons akelig bekend voor. De nieuwste generatie M3 en M4 hebben namelijk ook zo’n ‘neus’ gekregen van de Duitse autofabrikant. Al vinden we dat de versies op deze M-modellen in vergelijking beter zijn uitgevoerd.

De gelijkenissen met de nieuwe BMW XM worden meteen duidelijk als je naast de auto staat. Sbarro heeft, naast wat logo’s en tierelantijntjes, gekozen voor een andere kijk op de achterkant. Vooral de verhoogde achteras zorgt voor een soortgelijke silhouet met die van de recent onthulde ‘super-SUV’ uit München.

Kan je dus niet wachten op de productie van de BMW XM (verwacht eind 2022), dan is deze 282 PK sterke BMW XX5 met 4.4-liter V8 misschien de oplossing.

Ook interessant: BMW X5 kopen

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.