Sam’s Garage Jeep Wrangler 392 Review

Sam’s Garage Jeep Wrangler 392 Review

Hart voor Auto’s was uitgenodigd door Niels van Roij (de designer van de Tesla Shootingbrake) op de Drivingday van Sam’s Garage. Sam’s Garage (SG) produceert ‘s werelds eerste prestatiegerichte luxe Jeep Wranglers. De door Heritage Customs ontworpen SG Jeep’s werden onlangs op de MASTERS EXPO onthuld. Wij mochten met de SG Jeep Wrangler 392 rijden op Circuit Zandvoort.

De SG Jeep Wrangler 392 heeft van origine een krachtige 6,4-liter V8-motor met 470PK maar daarnaast mist nog het broodnodige om de Jeep Wrangler naar een ander level te brengen. Wij vertellen je hier onder of Sam’s Garage samen met Heritage Customs dat gelukt is aan de hand van onze bevindingen tijdens de Drivingday.

De eerste indruk

De aangepaste Jeep Wrangler van Sam’s Garage die wij reden is volgens ons misschien wel de perfecte combinatie van design en functionaliteit voor een Jeep Wrangler en dit is waarom:

Het exterieur en interieur van de Jeep Wrangler waar wij in reden is compleet custom en hoogwaardig afgewerkt wat hem weer laat mee doen in de strijd tegen de Mercedes G-klasse en Land Rover Defender.

Functionaliteit en prestaties

Als het aankomt op functionele aanpassingen vergeleken met een standaard Jeep en de Jeep van Sam’s Garage merk je een groot verschil. De Jeep Wrangler van Sam’s garage heeft onder andere op maat gemaakte wielophanging, aangepaste remmerij van Brembo en sportstoelen. De bovengenoemde combinatie laat de Jeep van Sam’s Garage heel vertrouwd voelen op het circuit in combinatie met de standaard V8-motor die Jeep levert in de Wrangler.

Ook beschikt de Jeep over custom aluminium velgen (20 of 22 inch) deze zijn geschikt voor het favoriete rubber van bijna elke autoliefhebber namelijk: Michelin Pilot Sport banden.

Interieur en exterieur

Het interieur en exterieur van de SG Jeep Wrangler waar wij in zaten zag er ook subliem uit. Een interieur met lederen sportstoelen, alcantara en geëtste metalen elementen die zowel in het interieur terugkomen zoals op het exterieur.

Maatwerk

Bij Sam’s Garage is iedere Jeep uniek en is alles mogelijk op aanvraag en zo zal je niet snel een 2e tegenkomen. Dus mocht je een op maat gemaakte SUV zoeken die goed op de weg aanvoelt is een bezoekje aan Sam’s Garage zeker de moeite waard.

Bekijk hier onze recente nieuws artikelen:

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!