Tiener maakt van £2000 binnen een jaar £21 miljoen

Tiener maakt van £2000 binnen een jaar £21 miljoen

Op 15-jarige leeftijd zat Sam Cook nog gewoon op school maar handelde toen al in valuta en aandelen. Dit deed hij echter met een dummy rekening waarmee hij punten won, of verloor, en geen echt geld.

Toch was hij altijd al bezig met manieren te bedenken om geld te verdienen. Hij vertelt: “Ongeveer tien minuten voor het einde van de les vroeg ik of ik naar het toilet mocht. Dan ging ik naar de snoepautomaat en kocht de meeste van de favoriete snoepjes. Toen de les eindigde en er een grote wachtrij bij de snoepautomaat stond, wisten degenen achteraan de rij dat ze niet zouden krijgen wat ze wilden, dus verkocht ik de snoepjes voor een mooie prijs.

Op zijn 16e ging hij van school en ging hij naar Afrika. Zijn ouders die zijn trip financierde dachten dat hij daar vrijwilligerswerk ging doen maar dat waren niet Sam zijn plannen. Hij ging daar de goudmarkten onderzoeken en wilde een bedrijf opzetten om het goud te importeren naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn plan werkte niet en hij keerde terug en keek naar kansen in het importeren van onder andere olijfolie uit Italië en motorfietsen uit China. Toch bleef hij denken aan het handelen in valuta, aandelen en grondstoffen.

Zijn vader leende hem uiteindelijk £2000 om het te proberen en in twee maanden tijd was de portefeuille van de inmiddels 18-jarige Sam al £100.000 waard. In de zomer was dit opgelopen tot £6 miljoen en na een jaar zelfs ruim £21 miljoen. Zijn eerste grote aankoop was een Ferrari 430 Scuderia ter waarde van £170.000. Een leuke cadeautje voor zichzelf maar toch is het niet zijn idee om onnodig veel geld uit te geven: “Tegen de tijd dat ik 50 jaar ben wil ik £2 miljard hebben. Je kunt echt wat doen met dat geld. Ik geef het liever weg dan het uit te geven aan dure spullen zoals Ferrari’s. Ik zou graag een aantal scholen bouwen in Afrika, of misschien een toevluchtsoord voor voormalige kindsoldaten.

Via: plymouthherald.co.uk

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.