Saab advertentie verwijderd wegens te grappig

Saab advertentie verwijderd wegens te grappig

Onlangs plaatsten wij deze advertentie-tekst op onze Facebook pagina. Op een ludieke wijze werd een Nederlandse Mercedes-Benz 220CDI aangeboden op Marktplaats.nl, met succes! De advertentie werd uiteindelijk vaker bekeken dan het totaal aantal gereden kilometers; +563.000. Dat moet de eigenaar van deze Saab 9-3 Aero op hetzelfde idee hebben gebracht. Echter liep het voor hem minder succesvol af en werd zijn advertentie op 2dehands.be verwijderd.

Het zoekertje waarmee Antwerpenaar Olaf de Vries (30) zijn oude Saab probeerde te verkopen, werd dit weekend verwijderd door 2dehands.be. Jammer, want het was de meest hilarische advertentie ooit voor een occasie: “Hij moet weg, ik krijg hoofdpijn van die wagen.”

“Te koop: nagel aan doodskist.” De titel boven Olafs zoekertje was al wat ongewoon. De verdere uitleg onder enkele foto’s van zijn Saab 9-3 Aero was zelfs ronduit hilarisch. “Hoofdpijn en irritaties verzekerd”, stond er. “LPG systeem werkt niet, remschijven trillen vanaf 140 km/u en om de zoveel tijd krijg je een foutmelding. Iets met atmosferische druk. We hebben het hier over het superbetrouwbare merk Saab. Waarschijnlijk op een dinsdagmorgen na een verlengd weekend in elkaar gezet.”

Wie de auto koopt, speelt volgens Olaf Russische roulette: “Kan zijn dat hij met minimale aanpassingen perfect is, maar misschien ook niet. Als je wat spanning in je leven wil of een hobby zoekt die veel tijd en geld in beslag neemt, koop dan vooral deze auto.” Het zoekertje werd afgelopen weekend druk gedeeld op de sociale media, maar 2dehands.be liet het van zijn site verwijderen. “Ze vonden het te grappig en hadden ook een probleem met de titel”, zegt Olaf. “Vermoeiende mensen. Onder de titel ‘Stomme Saab’ staat het ondertussen op Kapaza.be.” Opnieuw héél ‘wervend’. “Ik geef toe, misschien is mijn zoekertje geen topmarketing. Maar stel dat iemand interesse heeft: dan kan ik toch maar beter eerlijk zijn van in het begin, anders krijg ik er achteraf nog meer problemen mee. Die auto heeft me al zoveel hoofdpijn bezorgd.” (lacht)

Nieuwe motor
Olaf kocht “het kreng” drie jaar geleden voor 5.400 euro. Nu vraagt hij 8.666 euro. “Er zitten tal van nieuwe onderdelen in, waaronder de motor”, zegt hij. “Het is een eerlijke prijs. Al wil ik er voor alle zekerheid bijvertellen dat ik gisteren weer een nieuw probleem had: ineens spoot de koelvloeistof alle kanten op. Soms denk ik dat die wagen bezeten is.” (lacht)

Mocht niemand een redelijk bod doen, dan heeft Olaf nog een alternatief: “Ik sta open voor een soort van crowdfunding. Als 40 mensen 200 euro neertellen, kunnen we allemaal samen met hamers en honkbalknuppels het kreng tot schroot herleiden. Lijkt me ook waanzinnig leuk.”

[Door: HLN.be]

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.