Don de Jong verkoopt zijn RS6

Don de Jong verkoopt zijn RS6

Een tijdje geleden kwam er een video online waarin Don werd staande gehouden door de politie. Hij reed hierbij in zijn uitgebouwde RS6 en werd langs de weg gezet wegens te veel geluid. Hierna is het een poosje stil geweest over de auto, maar vandaag kwam er een vlog online waarin Don meer vertelde over het verhaal met de RS6.

Tijdens zijn vakantie is zijn auto voor keuring naar de RDW gebracht waar deze onder de loop genomen is. De heren bij Duke Design hadden de originele uitlaat weer terug geplaatst onder de auto, waardoor het aantal decibel niet meer te hoog zou zijn. Echter bleek dit niet het enige waarop de auto gecontroleerd werd. Naast de uitlaat besloot de RDW toch ook eens de bodykit na te kijken.

Na lang overleg (van zo’n 2 en een half uur) kwam hieruit dat de bodykit niet legaal zou zijn en dus niet meer op de Nederlandse weg mag. Don zegt met aanpassingen wel de auto op de straat te kunnen krijgen, maar wilt dit niet doen en besloot daarom de auto te koop te willen gaan zetten. Gezien de auto dus niet geschikt is voor op de Nederlandse weg zal de auto vooral in het buitenland (Duitsland) aangeboden gaan worden. Wel zegt Don dat de auto in Nederland kan blijven als iemand ermee op het circuit wilt gaan rijden. Iets wat goed zou kunnen, gezien het aangepakte onderstel en functionele aero.

Wanneer de auto daadwerkelijk ‘online’ zal gaan komen is nog niet concreet. Ook de verkoopprijs is dus nog niet naar buiten gebracht.

Video Don de Jong

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.