Nieuws

Rowen International doet Ferrari 488 GTB

Dat de term “over-the-top” in Japan niet helemaal goed aangekomen is, blijkt maar weer voor de zoveelste keer. Ditmaal besloot tuner Rowen International de toch-al-vrij-opvallende 488 GTB onder handen te nemen. Let op: het gaat hier écht niet alleen om een extra spoilertje.

Zo ging de tuner met een typisch Japanse flair het design nog eens na. Zeg maar gerust dat ze geen hoekje van de auto onaangetast hebben gelaten.

Waar zullen we eens mee beginnen? Het opvallendste “detail” geef ik toch aan die gigantische diffuser. Zoals gezegd heeft de hele auto een restyling gekregen, maar in de onderste regionen oogt de verandering toch het sterkst. Dat de diffuser met de show aan de haal gaat, neemt niet weg dat de zijskirts en voorste splitter minstens net zo imposant zijn. Over imposant gesproken, nadere inspectie van die diffuser laat een compleet nieuw uitlaatsysteem zien. Deze oogt niet alleen veel bruter dan de standaard, maar zou ook nog eens de oren van je kop moet janken.

Verder krijg je bij Rowen’s upgrade-pakket een boel extra luchtinlaten van carbon, aan weerskanten van de voorbumper zijflapjes (uiteraard voor meer aero), een dubbele spoiler (AERO!) en een custom geventileerde motorkap. Het nut van laatstgenoemde is mij trouwens nog steeds niet helemaal duidelijk.

Voor Rowen zelf is het in ieder geval een grote stap richting de exclusieve auto’s. Waar ze zich voorheen voornamelijk bezighielden met het verjapanniseren van premium middenklassers zoals BMW’s en Lexussen, wanen ze zich nu in redelijk onbekend terrein. Wat vinden jullie, een beetje té, of precies goed?

De 488 GTB van Rowen International kunnen we komende Autosalon van Tokyo verwachten.

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.