Rondracen als Max Verstappen: De dikste Panamera ST Turbo te koop op dit moment!

Rondracen als Max Verstappen: De dikste Panamera ST Turbo te koop op dit moment!

Porsche Panamera Sport Turismo Max Verstappen

De autosport is in jaren niet zo populair in Nederland. De oorzaak is samen te vatten in twee woorden: Max Verstappen. De curbstone-kusser weet autoliefhebbend Nederland aan de buis te kluisteren. En nu is er de mogelijkheid om er bij te rijden zoals onze Max!

Inderdaad, deze week kwam de Porsche Panamera Turbo van Max Verstappen voorbij op onze Hart voor Auto’s – Carparazzi en ineens kreeg Google een overload aan zoekopdrachten met ‘Porsche Panamera Max Verstappen’ voor de kiezen. Een groot deel daarvan zal een zoektocht zijn geweest naar net zo’n Panamera Turbo als die van Max Verstappen. Wij hebben ook even meegezocht en wij hebben er een gevonden!

En dit is hem, en de kenner was het al opgevallen: Waar Max Verstappen een ‘normale’ Turbo rijdt, hebben wij hier een Porsche Panamera Sport Turismo Turbo voor de lens. Maar dit is zeker geen verkeerde keus, de net nieuwe Turbo heeft pas 1.845 kilometer gereden, dus de benzinekamers van de 549 pk sterke V8 biturbo zijn nog niet eens ten volle benut. Dat is een taak voor de volgende eigenaar met bloedgroep ‘benzine’, maar je kunt slechtere vooruitzichten hebben.

Waar deze Panamera Sport Turismo de fabriek uitrolde voor bijna €229.000,- kost ie nu nog ‘maar’ €217.500,-. Maar daar kan nog wat vanaf zijn wij van mening. En wat krijg je dan, behalve een krijtgrijze Max-Verstappen-mobiel? Een ongelooflijk lekker interieur in het koffiebruin leder uitgevoerd met PDK-pookje en flippers achter het stuur, drie sets velgen – Ja, echt waar, kijk maar in de beschrijving, er staat niets over ‘typefouten voorbehouden’. Drie jaar fabrieksgarantie, voor wanneer je je wagen in de grindbak parkeert op Zandvoort. (Of zou dit dan weer niet meetellen?) Daarnaast ook een volledig alcantara dakhemel, mooi om naar te kijken terwijl je de nieuwste Ronnie Flex door je DAB+-radio laat knetteren. Enige wat wij nog zouden doen, is de velgen in het zwart zetten, dan ben je pas echt Max Verstappen!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.