Rolls Royce Wraith Black Badge Spofec getuned naar 700pk+!

Rolls Royce Wraith Black Badge Spofec getuned naar 700pk+!

Voor velen wordt een Rolls Royce gezien als het ultieme luxe vervoersmiddel. Maar er zijn altijd mensen die daar iets sportiefs aan toe willen voegen, zoals te zien bij deze RR Wraith…

De Rolls-Royce Wraith komt met een indrukwekkende aanwezigheid rechtstreeks vanaf de fabrieksvloer, maar Spofec gaat graag een paar stappen verder. De nieuwste creatie van de tuner, de Spofec Overdose, verhoogt het vermogen en past het ontwerp aan met een widebody-kit, unieke wielen en andere upgrades. Het bedrijf is van plan om slechts drie exemplaren van de getunede Wraith te produceren.

De Spofec Overdose begint als een Black Badge Wraith voordat de tuner zijn accenten toevoegt. Het meest opvallend is de widebody-kit die de coupé 13 cm aan de achterkant en 7 cm aan de voorkant breder maakt. Het meet 208 cm breed bij de achterwielen. De auto heeft unieke rockerpanelen voor een uniforme uitstraling. De opnieuw ontworpen spatborden vroegen om nieuwe voor- en achterboorden, waarbij de nieuwe voorbumper de vooraslift bij hoge snelheden verminderde.

Die grote spatborden zijn de thuisbasis van 22-inch wielen die zijn ontworpen en geproduceerd door Vossen. Andere verbeteringen aan het exterieur zijn onder meer een spoilerlip op de achterklep van exposed carbon fiber, een luchtinlaat op het achterspatbord en de verlagingsvering. De luchtvering verlaagt de rijhoogte met ongeveer 40 millimeter tot 140 kilometer per uur. De Rolls-Royce verheft zichzelf boven die snelheid, en snelheid dat heeft de Black Badge zeker. Spofec stemt de machtige V12 met dubbele turbocompressor af om 717 pk en 986 Newtonmeter koppel te produceren.

Dat is nogal wat meer vermogen dan de standaardmotor met 624 pk en 820 Nm koppel. Spofec voegt zijn N-Tronic-model toe dat een speciale injectie- en ontstekingstoewijzing aan de motor toevoegt, samen met een toenemende vuldruk. De auto kan in 4,2 seconden 100 km/u bereiken, hoewel de topsnelheid ongewijzigd blijft, elektronisch begrensd op 250 km/u. Spofec geeft helaas geen details over het interieur, omdat elk interieur op verzoek van de klant wordt geïndividualiseerd. Wij zijn in ieder geval van mening dat een lekker fel kleurtje niet verkeerd zou staan.

Thomas Heule