Zal de Rolls-Royce SUV er zo uit gaan zien?

Zal de Rolls-Royce SUV er zo uit gaan zien?

Rolls-Royce SUV

Nu Bentley een SUV op de markt gaat brengen, de Bentayga, kan Rolls-Royce natuurlijk niet achterblijven en komen ook zij met een SUV model. Rolls-Royce is een van de weinige autofabrikanten die nog geen SUV model aanbiedt maar daar komt volgens Rolls-Royce CEO Torsten Mueller-Oetvoes snel verandering in.

Mueller-Oetvoes zegt dat de testauto’s van een dergelijke SUV de komende maanden de weg op zullen gaan en dat de auto gebruik zal maken van een gepatenteerde aluminium spaceframe gemaakt met een verscheidenheid aan componenten afkomstig van de aankomende BMW X7. Er zijn vrijwel geen details over hoe de auto eruit zal zien maar wel weten we dat hij bijna net zo lang als de Phantom zal zijn. Verwacht niet dat je met de nog naamloze Rolls-Royce SUV off-road kunt rijden, omdat hij niet hetzelfde 4×4 capaciteiten zal hebben als bijvoorbeeld een Land Rover. Echter, heeft het Britse luxe merk eerder al wel vermeld dat de auto in staat zal zijn “to cross any terrain” and will be “worthy of carrying the Spirit of Ecstasy into the future.

Carwow.co.uk besloot alvast een kijkje in de toekomst te nemen en ontwierp alvast een Rolls-Royce SUV. Zal hij er wellicht zo uit gaan zien?

Rolls-Royce SUV

Rolls-Royce SUV

Rolls-Royce SUV

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.