Rolls-Royce Phantom VIII met 24” Mansory velgen!

Rolls-Royce Phantom VIII met 24” Mansory velgen!

Met een vanafprijs van €545.000,- is de Rolls-Royce Phantom VIII een van de duurste auto’s die je in Nederland kunt tegenkomen. Echt vaak kom je ze dan ook niet tegen…

Iets meer dan drie jaar geleden werd de nieuwe Rolls-Royce Phantom aan de wereld voorgesteld als de Phantom VIII of Phantom 8. Een auto die in zijn eigen league speelt: hij is niet het snelste, niet de mooiste en ook zeker niet de meest praktische. Maar in zijn eigen league is hij de beste. Als je met dit slagschip komt aanrijden zal de wereld even stilstaan, hij maakt zoveel indruk met zijn lengte van ruim 5,7 meter.

De Rolls-Royce Phantom VIII maakt gebruikt van een compleet nieuwe 6,75-liter V12 met 572 pk en 900 Nm koppel. Dat is respectievelijk 119 pk en 180 Nm meer dan de vorige generatie Phantom. Dit in combinatie met een gewicht van 2.560 kg zorgt voor een 0 naar 100 km/h tijd van 5,3 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Details die er helemaal niet toedoen bij een auto zoals deze.

Details die er wél toedoen zijn de velgen. De standaard velgen van de Phantom VIII passen goed bij de auto maar zijn niet heel spannend te noemen. Wil je de über Rolls een stukje persoonlijker maken, dan doe je er goed aan contact op te nemen met Wheelclinic. Dit exemplaar hebben ze een stukje verlaagd en voorzien van 24” Mansory forged velgen. Fantastisch!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.