Rolls-Royce Phantom krijgt Novitec-behandeling!

Rolls-Royce Phantom krijgt Novitec-behandeling!

En sprint van 0 tot 100 km/h in precies 5 tellen!

Een reguliere Rolls-Royce Phantom heeft hier 0,3 seconden langer voor nodig. Hoe dat kan? De Phantom wordt standaard geleverd met een 571 pk en 900 Nm sterke 6,75 grote V12, waar Novitec wel raad mee wist. De upgrade van de tuner zorgt voor een flink vermogen van 685 pk en wel 1010 Nm aan maximaal koppel.

De verdere upgrades van Novitec, afkomstig van de Spofec-afdeling, zijn subtiel en leiden niet teveel af van het sublieme ontwerp van de Phantom. De tuner voegde een eigen functionele bumper toe die een bijdrage zou leveren aan de aerodynamica van het slagschip. Aan de achterzijde heeft Spofec een subtiele aanpassingen doorgevoerd en een heuse spoiler geplaatst. De grote, 24-inch wielen zijn ontwikkeld in samenwerking met het merk Vossen en zijn verkrijgbaar in 72 kleuren in twee afwerkingen – gepolijst en geborsteld. De luchtvering kan de Rolls zo’n 4 centimeter dichter op het asfalt leggen.

Voor een ‘gewone’ Rolls-Royce Phantom ben je in Nederland minstens €545.000,- kwijt. Kies je voor een EWB, Extended Wheelbase, dan mag je minimaal €635.190,- achterlaten bij de Rolls-dealer.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.