Rolls-Royce Ghost valt bijna van sleepwagen

Rolls-Royce Ghost valt bijna van sleepwagen

Rolls-Royce Ghost valt bijna van sleepwagen - www.hartvoorautos.nl

Een Rolls-Royce Ghost in China kwam met de schrik vrij (in tegenstelling tot een paar weken geleden en een paar maanden geleden) toen hij dreigde van een sleepwagen af te vallen. Deze gloednieuwe Rolls-Royce Ghost stond op een sleepwagen, klaar om afgeleverd te worden bij de dealer, toen de ophanging van de sleepwagen het begaf.

De Rolls-Royce Ghost is met een gewicht van ongeveer 2500 kilogram ook geen lichte auto maar de Chinese sleepwagen behoort zo te zien ook zeker niet tot de sterkste auto’s. Een combinatie van factoren zorgde er dus voor dat de ophanging van de sleepwagen het niet meer hield en doorzakte. Gelukkig was de Rolls goed vastgesnoerd en is hij niet van de wagen afgevallen.

De Rolls-Royce Ghost is een populaire super sedan in China. Daar is hij te krijgen voor om en nabij de 4,19 miljoen yuan wat ongeveer een half miljoen Euro is. De Ghost kost in Nederland ongeveer 353.000,- Euro, maakt gebruik van een 6,6 Liter V12 met 572 pk en 780 Nm koppel waarmee hij van 0 tot 100 km/h sprint in 4,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/h.

Rolls-Royce Ghost valt bijna van sleepwagen - www.hartvoorautos.nl

Via Carnewschina.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.