Rolls Royce E-Wraith: de Duracell-slee die Rolls Royce nooit maakte

Rolls Royce E-Wraith: de Duracell-slee die Rolls Royce nooit maakte

En dat zo’n project niet zonder risico is, bewijst meneer Yu. Hij ging zo op in dit project dat hij zijn huis moest verkopen en zijn vrouw bij hem weg is gegaan. Maar anderzijds, in een Rolls Royce kun je wel wonen en hij hoeft met niemand meer rekening te houden.

Het gezegd luid ‘Als je wilt dat er iets gebeurt, moet je het zelf doen’ en dat is in dit geval letterlijk genomen! Een Rolls Royce Wraith heeft een hemelse V12 in het vooronder, maar deze heeft plaatsgemaakt voor een elektrische aandrijving. Wie de leverancier is geweest van het accupakket, is ons onbekend, maar meneer Yu is in Amerika, Japan en Duitsland geweest om alle onderdelen aan te schaffen. Samen met een klein team van engineers is op vakkundige wijze de benzinetank, de motor en de uitlaat verwijderd om het accupakket en het laadstation een plek te kunnen geven.

Wie nu zegt ‘Leuk tijdverdrijf’, heeft gelijk. Want ondanks dat het lijkt om een gedeeltelijke verspilling van je tijd, hebben meneer Yu en zijn team zoveel kennis opgedaan dat ze nu hun eigen garage zijn begonnen in de elektrificatie van voertuigen. Dat het veel geld heeft gekost, dat ie zijn huis heeft verkocht ten bate van dit project en dat zijn vrouw bij hem weg is, neemt hij op de koop toe.

Maar zijn nieuwe E-Wraith (dat hebben we zelf even verzonnen) kan nu 310 mijlen of bijna 500 kilometer afleggen per lading. Omgerekend kost het hem $6 in plaats van $90 aan gas. Met $84 dollar aan besparing heb je nog een hele weg te gaan voor het project terugverdiend is, maar het belangrijkste is dat zijn dochter nu blij is. Die vond het namelijk niet kunnen dat hij met zo’n milieuvervuilende auto rond reed en dat probleem is nu de wereld uit. Je moet het er maar voor over hebben!

Bron: Carbuzz.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.