Rolls-Royce Dawn Black Badge Trichromatic is wit met blauw

Rolls-Royce Dawn Black Badge Trichromatic is wit met blauw

Rolls-Royce claimt een bijna onbeperkte reeks aan kleuren, materialen en afwerkingen aan haar klanten aan te bieden en deze one-off creatie is absoluut een van de meest smaakvolle ooit. Je hebt misschien opgemerkt dat de meeste hedendaagse Rolls-Royce modellen de neiging hebben om te worden afgewerkt in tweekleurige lak en deze Dawn, in opdracht van Abu Dhabi Motors, is niet anders.

Maar in plaats van de gebruikelijke contrastkleuren, is de auto uitgevoerd in Arctic White terwijl bepaalde panelen een matte afwerking hebben gekregen. Een subtiele touch die meer dan een snelle blik vereist. Het opvouwbare dak is bijzonder opvallend uitgevoerd in diepblauw, een tint die ook op het interieur wordt gebruikt, waarbij alle vier de stoelen zijn bedekt met tweekleurig blauw/zwart leer. Afgezien van de oranje biezen, is het interieur bedekt met zwart leer en een donkere rand die de Black Badge-modellen definieert.

Dit is de reden waarom dit model de Trichromatic is genoemd, wat ‘gebruik van drie kleuren’ betekent. Aangezien elke Danw Black Badge een persoonlijk samengestelde auto is, is het onwaarschijnlijk dat er twee identieke voertuigen zullen zijn. Afgezien van hun zeldzaamheid, zijn Black Badge-modellen ook uitgerust met een krachtigere versie van de 6,6-liter twin-turbo V12. In deze toepassing maakt het 600 pk en een enorme 840 Nm koppel. Dat is voldoende om de zware cabriolet in 4,9 seconden naar de 100 km/h te brengen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.