Rolls-Royce Cullinan SUV: Een slechte 1 april grap?

Rolls-Royce Cullinan SUV: Een slechte 1 april grap?

De Bentley Bentayga is een klasse apart in SUV-land, maar als we Rolls-Royce mogen geloven duurt dat niet lang meer. Première? Maart 2018, tijdens de autosalon van Genève.

De heftig gecamoufleerde SUV van het merk is al eens eerder gespot, maar dankzij grafisch vormgevers die vaker renders maken krijgen we een steeds duidelijker beeld van de nieuwe Cullinan. Toch hopen wij bij Hart voor Auto’s dat de auto meer sex-appeal en vloeiendere lijnen mee krijgt dan deze render ons doet geloven. Dat wordt afwachten. Wel kunnen we jullie al meer vertellen over wat er onder de motorkap te vinden is! De motor voor dit vlaggenschip zal dezelfde zijn als die in de Rolls-Royce Phantom. Een 6,75 liter twin-turbo V12. Standaard produceert dit blok 563 pk en 664 Nm koppel. Maar gezien de Bentayga 45 pk meer in huis heeft, gaan we er vanuit dat de V12 nog iets gekieteld wordt.

0 tot 100 km/h? Binnen 5 seconden en een topsnelheid van ergens rond de 250 km/h, zeker geen verkeerde cijfers. Inclusief alle belastingen van ons kikkerlandje, zal de basisprijs van de eerste Rolls-Royce SUV ooit uitkomen rond de €250.000,- maar dan heb je nog geen panoramadak of het kenmerkende ‘sterrenhemel’-plafond. Uiteindelijk zal je met een beetje opties zeker wel rond de €300.000,- kwijt zijn. Hetzelfde als voor een mooi huis. Maar oké, dat heb je dan ook, op wielen…

Rolls Royce Cullinan

Rolls Royce Cullinan

Rolls Royce Cullinan

Rolls Royce Cullinan

Rolls Royce Cullinan

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.