Rolls-Royce Cullinan door Mansory is alles behalve subtiel!

Rolls-Royce Cullinan door Mansory is alles behalve subtiel!

We schreven het al eerder deze week: het woord ‘subtiel’ staat niet in het woordenboek van Mansory.

Een standaard Rolls-Royce Cullinan is met zijn flinke voorkomen nou niet bepaald een discrete verschijning, maar Mansory heeft dit naar een geheel nieuw niveau gebracht. De Rolls-Royce Cullinan heeft in Nederland een vanafprijs van ruim €412.730,- en men kan nog duizenden euro’s aan opties uitgeven om de ideale spec te creëren. Maar wat als de vaklui uit Goodwood niet de extreem glamoureuze auto kunnen leveren waar je naar verlangt? Dat is het moment waar Mansory aan tafel schuift: zij zullen acht exemplaren van de Rolls-Royce Cullinan Coachline bouwen.

Hoewel de Cullinan werd ontworpen als de meest luxueuze en elegante SUV ooit, besloot Mansory wat sportiviteit toe te voegen door grotere luchtinlaten op de carbon fiber motorkap te plaatsen. Die nieuwe side skirts zijn blijkbaar meer dan alleen voor de show, omdat ze een functioneel doel dienen door de luchtstroom te optimaliseren, hoewel we niet hetzelfde kunnen zeggen over de “ventilatieopeningen” op de voorste wielkasten en achterste stijl. Aan de achterzijde benadrukken de vier uitlaten en opvallende bumper geen standaard Cullinan is.

Alsof de buitenkant niet al opvallend genoeg is, open je de traditionele Rolls-Royce suicide doors en je je zult versteld staan van de overvloed aan turquoise. Het is niet alleen het interieur dat de flitsende kleur heeft gekregen, want zelfs de Spirit of Ecstasy is nu in turquoise.

Naast de make-over, heeft Mansory ook de 6,75-liter V12 aangepast en het vermogen van 565 pk naar 601 pk koppel gebracht. Het maximale koppel is gestegen van 850 Nm naar 950 Nm. Dat maakt Cullinan Coachline krachtiger dan de Cullinan Black Badge en zorgt voor een 0 tot 100 km/h sprintje van 5 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.