Rolls Royce Cullinan Black Badge Mansory te koop voor €779.450,- !!

Rolls Royce Cullinan Black Badge Mansory te koop voor €779.450,- !!

Om even in de Hollmann International sfeer te blijven, deze bizarre Rolls Royce by Mansory. Alsof de auto nog niet genoeg uitstraling had..!

De Rolls Royce Cullinan is de grootste auto ooit gebouwd door de Britse autofabrikant. De naam Cullinan komt van de grootste diamant die ooit gevonden is. De naam is in de geval dus zeer passend voor de unieke, haast zwevende auto.

Rolls Royce is al jaren een specialist in het bouwen van exclusieve en luxe auto’s. Met modellen als de Ghost en de Phantom die al jaren lang in het modellengamma van het merk staan te pronken. Na de wereldwijde interesse in een SUV besloot de fabrikant om deze in 2018 toe te voegen. Hieraan werd later de sportiever en jongere versie, de Black Badge, toegevoegd. Echter kan het geld en de exclusiviteit voor sommige klanten niet op. Als oplossing daarvoor breng je je Rolls naar een aftermarket tuner, zoals in dit geval is gedaan, Mansory.

De make over van Mansory voegt bij de Rolls Royce een forse bodykit toe, waardoor de auto een stuk sportiever begint te ogen. Naast het aangepaste exterieur is ook het interieur niet met rust gelaten. De betreffende Cullinan is namelijk voorzien van een vel blauw interieur, Royal Blue zoals Mansory het noemt. Als kers op de taart heeft de Cullinan 24 inch grote velgen om het plaatje compleet te maken.

Wat betreft de 6.75 liter V12, deze blijft onaangetast, de motor produceert immers al 600pk en 900Nm koppel. Hierdoor vliegt de zware auto in 5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid, mocht je die ooit gaan rijden, ligt op 280 km/h!

Zoals je al had gelezen staat deze Rolls Royce Cullinan dan ook nog eens te koop, bij het bekende Hollmann International. De prijs? Maar liefst €779.450,-! Maar dan heb je ook wel een echt unieke auto. We hebben een aantal foto’s toegevoegd om je een beetje een beeld te geven van hoe bizar deze auto echt is. Mocht je de resterende foto’s willen bekijken, dat kan! Klik dan hier om direct naar de juiste site toe te gaan.

Thomas Heule