Ook Rolls-Royce breekt verkooprecord

Ook Rolls-Royce breekt verkooprecord

Rolls-Royce Sales Record - www.hartvoorautos.nl

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Bentley Motorsports hun eigen verkooprecord had verbroken door in 2013 10.120 Bentley’s te verkopen. Ook Rolls-Royce Motors kwam met cijfers naar buiten waaruit blijkt dat zij ook een nieuw verkooprecord hebben gezet: in 2013 verkochten zij wereldwijd 3.630 auto’s.

Er werd in 2013 een wereldwijde groei gemaakt door het merk maar met name in het Midden-Oosten en China waar de verkoop met respectievelijk 17% en 11% steeg. In verschillende landen werd ook goed verkocht, waaronder Duitsland, Japan, Qatar en Canada. China en de Verenigde Staten bleven ook in 2013 de grootste individuele markten voor Rolls-Royce Motor Cars, gevolgd door het Midden-Oosten. Rolls-Royce verkoopt nu auto’s in 40 landen.

In 2013 werden er bovendien 15 nieuwe Rolls-Royce dealers aangesteld, waardoor het totaal nu op 120 dealers staat. Het merk heeft voor 2014 nog verdere uitbreiding van het aantal dealers op de planning staan. Daarnaast komen er in 2014 100 nieuwe banen bij in de fabriek in Goodwood. In totaal zijn er 1300 personen wereldwijd in dienst van Rolls-Royce.

Geschiedenis:
Sinds 1998 is Volkswagen AG eigenaar van het bedrijf. De rechten op de merknaam en het logo van Rolls-Royce waren echter in bezit van Rolls-Royce plc, zij besloten BMW een licentie voor het gebruik van de naam en het logo te geven en niet Volkswagen. Uiteindelijk werd besloten dat BMW tot en met 2002 onderdelen zou leveren voor de productie van Rolls-Royce, om vanaf januari 2003 zelf te beginnen met de productie. Tegelijkertijd is Rolls-Royce Motors gestopt met het maken van auto’s onder de naam Rolls-Royce om alleen door te gaan met Bentley. Bentley en de fabriek in Crewe bleven eigendom van Volkswagen die meer dan €1 miljard in beide investeerde. BMW bouwde voor Rolls-Royce een nieuwe fabriek in Goodwood.

De Phantom was het eerste en tevens ook het meest bekende model van het merk onder BMW. Deze auto heeft een motor van BMW en de meeste onderdelen worden in Duitsland gemaakt, maar de assemblage gebeurt in Goodwood. De auto is leverbaar vanaf € 549.353.-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.