Rijverbod + fikse boete voor 293km/h op Belgische snelweg

Rijverbod + fikse boete voor 293km/h op Belgische snelweg

Weten we het nog? De video van een Belgische Aston Martin V12 Vantage die over de snelweg vloog? In 2011 dook deze video op op het net, waarschijnlijk geüpload door een enthousiasteling net als jij en ik. De geluksvogel mocht een rondje mee met de 517pk sterke Aston Martin en zal dit ritje nog lang heugen.

Aston Martin V12 Vantage Carbon Black - www.hartvoorautos.nl
Aston Martin V12 Vantage Carbon Black – www.hartvoorautos.nl

Om jullie geheugen even op te frissen, het ging er om de volgende video:

De politie kwam deze video op het spoor en vereerde de inmiddels 48-jarige zakenman met een bezoekje. Nu een jaar later is bekend geworden welke straf deze snelheidsduivel heeft gekregen.

Naast een boete van 4400,- Euro is de beste man zijn rijbewijs voor 2 jaar en 8 maanden kwijt en is er een voorwaardelijk rijverbod opgelegd van 2,5 jaar. Niet gek voor iemand die 293km/h per uur reed op de weg tussen Antwerpen en Gent in zijn Aston Martin V12 Vantage Carbon Black. Ook werd de bestuurder bekeurd voor het feit dat zijn autoverzekering niet op orde was.

Naar het schijnt heeft de eigenaar zijn auto inmiddels verkocht.

Nederland
In Nederland hebben we ook wel eens een dergelijke situatie gehad. Ik denk dat iedereen de video van de Nissan GT-R R35 P600 kent die een snelheid van 306km/h haalt op een Nederlandse snelweg.
Ook deze bestuurder + de filmer moesten zich melden bij de politie. Het enige verschil met het voorval in Belgie is dat het toen niet op een veroordeling uitdraaide.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.