Korte rij-impressie Ferrari 458 Italia

Korte rij-impressie Ferrari 458 Italia

Tijdens onze vakantie in het prachtige Italië hebben wij een bezoek gebracht aan het dorp Maranello waar de fabrieken van Ferrari zijn gevestigd, wij hebben niet alleen gekeken en geluisterd, nee we zijn voor een korte impressie gaan rijden met de Ferrari 458 Italia!

Maranello is een dorp wat volledig in het teken van Ferrari staat, rondom de fabrieken, het test circuit en het museum zijn er volop mogelijkheden om met een Ferrari te rijden. De zogenaamde ” test-drive ” bedrijven kopen een Ferrari in en verhuren deze voor korte ritjes aan toeristen en bezoekers aan het dorp. Het enige wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs B en een sterke maag, wat gaat het af zeg zo’n 458!

Bij Push Start (test-drive centrum) meld ik me, ik geef aan te willen rijden in een 458 italia. Geen enkel probleem meneer, u kunt u binnen melden en afrekenen (ja, 10 minuten Ferrari rijden kost 100 euro). Niet veel later werden wij opgehaald om met een busje naar een andere locatie te rijden waar de desbetreffende auto klaar zal staan, wij stapten in met veel zin om dan te gaan rijden met het meest populaire model van de huidige collectie Ferrari’s.

Ik stapte in, meneer verteld mij dat ik beter manueel kon schakelen omdat dit veel leuker is (wat voor mij al logisch was, in een Ferrari rijdt je toch niet automatisch?). Al  snel had de instructeur door dat ik eerder in dergelijke auto’s gereden had, waarop hij zei kick-down!! Dat laat ik mij geen 2 x zeggen, dus vanaf toen was het 200% genieten, dat geluid, die diepe V8 brul, fantastisch!

Ferrari 458 Italia – www.hartvoorautos.nl

Wanneer je boven de 2000 toeren p minuut komt schakelen de kleppen in de uitlaat open, dan schreeuwt de auto om meer, meer en meer gas te geven. Hij daagt je uit, als een wild paard die eigenlijk nooit genoeg heeft. Het was redelijk druk op de weg, de wegen waren hobbelig en te kort om boven de 3e versnelling uit te komen. Toch voel je dat de auto nog zoveel power over heeft, je kunt niet steeds vol gas rijden, tractie verliezen gebeurt dan ook erg snel… Wat mij verbaasde is het gemak waarmee deze auto te berijden is, je zou je moeder er nog mee de boodschappen laten doen. Wel merk je dat de Italia zich pas echt in zijn doen voelt boven de 80 km/h, daar onder is de auto iets wat zenuwachtig en is de auto misschien ietwat stug. Maar jongens zeg nou eerlijk, met een auto als deze wil je toch ook alleen maar boven de 80 km/h rijden? Als ik deze auto moet vergelijken met zijn concurrenten (Gallardo, R8 v10, 911 Turbo), is dit wel echt een goede kanshebber wanneer ik mocht kiezen uit deze 4 sportwagens!

Het was een ervaring die ik iedereen kan aanraden, het is leuk om Maranello te bekijken, het circuit heeft wat openingen waar je de nieuwste modellen kunt zien rijden en in het hele dorp rijden de Ferrari’s op en aan, geweldig voor elke liefhebber van dit Italiaanse merk!

 

Hier het web-adres voor meer info over de mogelijkheden:

http://www.pushstart.it/

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.