Renntech geeft Mercedes-AMG A45 S bizar veel vermogen!

Renntech geeft Mercedes-AMG A45 S bizar veel vermogen!

De Mercedes-AMG A45 S is een van de meest extreme hatchbacks ooit gemaakt, en zo niet ook een van de mooiste. Dit kleine beest wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 421 pk en een koppel van maximaal 500 Nm. De A45 S heeft zelfs een speciale drift modus voor de echte AMG-rijder.

Voor de meeste mensen is meer dan 400 pk meer vermogen dan je ooit nodig zult hebben in een hot hatch. Daarnaast is het M139-blok de krachtigste viercilindermotor met turbo die momenteel in serieproductie wordt geproduceerd. Tuner Renntech is het hier echter duidelijk niet mee eens en heeft nog meer vermogen uit het Duitse hot hatch gehaald. Momenteel test het bedrijf een powerboost die de output verhoogt tot een respectabele 475 pk en 575 Nm koppel. Deze toename werd enkel bereikt dankzij een softwarematige aanpassing en zal vanaf half januari te koop zijn.

Alsof dat nog niet genoeg vermogen is, biedt de tuner ook 550 en 600 pk-upgrades aan in het eerste kwartaal van 2020. Deze pakketten vereisen extra aanpassingen, waaronder een aanpassing voor de turbo, een nieuw uitlaatsysteem en een downpipe. Renntech heeft niet gezegd hoe deze wijzigingen de prestaties zullen beïnvloeden, maar de standaard Mercedes-AMG A45 S is al niet traag te noemen met een 0 tot 100 km/h sprinttijd van 3,9 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.