Réne van der Zel (XXL Nutrition) koopt McLaren 765LT Spider

Réne van der Zel (XXL Nutrition) koopt McLaren 765LT Spider

De eigenaar van het goedlopende voedingssupplementen bedrijf heeft een splinternieuwe McLaren 765LT Spider aan zijn collectie toegevoegd. De meeste mensen kennen hem van de groene Lamborghini’s maar daar komt nu verandering in. Voortaan zie je de bekende ondernemer in een Engelse supercar naar zijn werk komen.

De McLaren 765LT Spider (4.0L V8) heeft zoals de naam al zegt 765 pk. Hierdoor sprint de auto van 0 naar 100 in 2,8 sec. Topsnelheid ligt op 330km/h. De auto is helemaal naar wens gemaakt met MSO (McLaren Special Operations). Denk dan bijvoorbeeld aan de Senna Seats. Deze auto is uitermate geschikt voor trackdays en is te herkennen aan de vier ronde uitlaateindstukken.

Voor Réne was het geen makkelijke keuze wat te doen met zijn wagenpark in een tijd waarin veel verandert. “Nu heb ik vooral een liefde voor atmosferische motoren die je hoogtoerig moet rijden en waar je word beloond tegen het rode toerengebied met nog meer vermogen, geluid en beleving. Maar het is een einde van een tijdperk, waarin we zijn overgegaan naar gedownsizede turbomotoren en elektrisch rijden. Voor dagelijks verkeer helemaal prima, maar voor het plezier en beleving toch niet helemaal”.

V12 liefhebbers maak je geen zorgen. Réne zal zijn groene Lamborghini Aventador SVJ in zijn collectie houden. Maar toch zal er een compromis moeten worden gesloten. Er gaat dus afscheid genomen worden van de Lamborghini Huracan Spyder en de gloednieuwe Huracan STO. Een maand geleden kondigde hij al aan dat zijn wagenpark gaat veranderen. Maar nu is het dus duidelijk wat er in de plaats is gekomen voor de twee V10’s. Wij wensen Réne veel plezier met zijn nieuwe aanwinst!

Réne had het lastig toen hij afscheid nam van zijn Lambo’s

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.