Rendering: Ferrari Purosangue SUV

Rendering: Ferrari Purosangue SUV

Naast de schetsen van de nieuwe Nissan GT-R, zijn er ook afbeeldingen opgedoken van de aangekondigde SUV van Ferrari: de Ferrari Purosangue.

Ik zou er niet al te veel waarde aan hechten – dit is immers een schets van een fan – maar het geeft een eerste indruk hoe de SUV van Ferrari er uit zou kunnen komen te zien. De ontwerper @ildar_project noemt zijn creatie de Ferrari Bellezza. De rendering is een beetje verwarrend en dat komt omdat ‘ie duidelijk gebaseerd is op de Maserati Levante, waar een paar zij- en achterelementen aan zijn toegevoegd. Ferrari noemt hem de Purosangue, wat ‘Volbloed’ betekent. Een opvallende naam aangezien Ferrari lange tijd heeft ontkend een SUV te wilen bouwen, omdat dat niet in het bloed van het merk zou zitten.

Op het gebied van de aandrijving verwachten we dat de Ferrari SUV een twin-turbo V6-gebaseerde hybride aandrijflijn zal gebruiken, die ook op de andere nieuwe modellen kan worden gebruikt. Ferrari heeft namelijk aangekondigd om in de komende 4 jaar maar liefst vijftien nieuwe modellen te introduceren. Het begint met de vernieuwing van modellen die we al kennen maar eindigt met een aantal geheel nieuwe auto’s. De de Ferrari Purosangue zal in 2022 gelanceerd worden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.