Renault TREZOR is conceptauto van het jaar!

Renault TREZOR is conceptauto van het jaar!

Renault Trezor

Als dit de toekomst is van het Franse merk, staan wij er volledig achter.

Iedereen kan een goede conceptauto waarderen. Het onvermijdelijke nadeel is echter dat een groot deel ervan nooit in productie zal gaan. Desalniettemin zijn ze een handig luik naar de toekomst. Een betere manier om je visie met de wereld te delen, bestaat er gewoonweg niet.

Bij Renault, op de Design-afdeling, zwaait onze landgenoot Laurens van den Acker sinds 2009 met de staf. De ontwerper bekleedde, voor hij chef bij Renault werd, posities bij o.a. Mazda en Ford. Nog indrukwekkender is het feit dat hij in zijn jonge jaren een helpende hand wist te bieden bij het ontwerpen van de binnenzijde van de Bugatti EB110.

Je kunt dus wel stellen dat Laurens getalenteerd is. Met zijn laatste conceptauto, de Renault TREZOR, bewees hij dit overigens al eerder. De futuristische EV won op de Autosalon van Genève en het Internationaal Automobiel Festival in Parijs namelijk de prijs voor mooiste conceptwagen. Dat hetzelfde zou gebeuren op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este stond dus eigenlijk al wel in de sterren gekerft. Toch kreeg de TREZOR dankzij de introductie van de BMW 8-serie Concept er nog een gruwelijk sterke tegenstander bij. Achteraf bleek deze echter niet spectaculair genoeg om de Renault een derde troffee te ontzeggen.

Hoewel het een concept is, geeft Renault er een interessant detail bij: de TREZOR wordt voortgestuwd door een van de Formule E afgeleide powerunit, die zo’n 350 pk en 380 Nm koppel produceert. Wie ooit een Formule E wedstrijd heeft gezien, weet dat de racewagens niet bijzonder hard rijden, maar deren doet dit ons niet. Het gaat hier immers om een studiemodel! En een verdomd mooi studiemodel, om precies te zijn.

Renault Trezor

Renault Trezor

Renault Trezor

Renault Trezor

Renault Trezor

Renault Trezor

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.