Renault maakt de Clio RS extra dik!

Renault maakt de Clio RS extra dik!

Wanneer je een leuke hot hatch wilt aanschaffen is de Renault Clio RS een erg leuke keuze. In 2016 kwam Renault met de Clio RS16 Concept, maar de ontwikkeling daarvan werd gestaakt, tot groot ongenoegen van de fans.

Om de pijn wat te verzachten komt Renault nu met de zogeheten RS Performance Parts. Deze productenlijn combineert optische tuning met echte performance onderdelen. Zoals te zien is op de foto’s wordt de Clio RS een erg bruut uitziend karretje! Onder de RS Performance producten vallen een volledige bodykit, waardoor de Clio een stuk agressiever oogt. Het zwarte exemplaar is zelfs uitgerust met een motorkap van kaal carbon! Om de bodykit aan te vullen kunnen er zwarte of rode Turini velgen geïnstalleerd worden.

Als je je Clio RS in een echte “track toy” wilt veranderen zijn er kuipstoelen vervaardigd uit carbon te plaatsen, ook wordt het onderstel aangepast door middel van krachtigere remmen en een speciaal ontwikkelde ophanging. Voorlopig zijn deze performance onderdelen alleen leverbaar voor de Clio RS, maar Renault zal in de toekomst een vergelijkbare lijn uitbrengen voor de Megane RS. Mocht je geinteresseerd zijn in de RS Performance Parts: wees er snel bij, Renault zal slechts 250 RS Performance Bodykits leveren!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.