[Video] Beleef de nieuwe Renault Espace op de AutoRAI

[Video] Beleef de nieuwe Renault Espace op de AutoRAI

Zoals je wellicht weet opent de AutoRAI van 17 tot 26 april haar deuren voor autoliefhebbers in Nederland. Goed nieuws voor Renault-fans; het merk heeft namelijk diverse modellen meegenomen, waaronder de nieuwe Renault Espace!

De nieuwe Renault Espace weet ieder zintuig te prikkelen en dat kun je als bezoeker van de AutoRAI, zelf ervaren. Renault Nederland biedt een unieke ervaring aan op de Renault-stand waar bezoekers de mogelijkheid krijgen om de nieuwe Renault Espace, nog voordat deze op de weg te zien zal zijn, te ervaren tijdens een proefrit met de Virtual Reality+ technologie.

Op dit moment is een team van Renault Nederland aan het experimenteren met Virtual Reality+. Jos van den Bergh, Manager Marketing en Communicatie van Renault Nederland vertelt: “De nieuwe Espace wordt voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd op de AutoRAI, pas in juni staat hij bij de dealer. Maar alleen het presenteren van de auto vinden we niet genoeg. Alle bezoekers die naar onze stand komen verdienen het om de auto echt te leren kennen. Daarom hebben we de proefrit met Virtual Reality+ ontwikkeld.

Bezoekers van de AutoRAI kunnen plaatsnemen in de Espace en krijgen een VR bril op. Ze worden vervolgens rondgereden door Amsterdam, terwijl de auto gewoon op de RAI blijft staan. “Virtual Reality zorgt ervoor dat je tijdens de virtuele rit 360 graden om je heen kunt kijken naar alles wat er gebeurt. Dat is op zich al een bijzondere ervaring, maar voor ons nog niet genoeg voor een rijervaring. We voegen daarom echte elementen toe, zoals bijvoorbeeld de wind die je voelt als je jouw handen uit het raam laat wapperen, de massagestand van de stoelen of interactie met mensen die je virtueel ziet,” zegt Van den Bergh

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.