Meer details over dé hypercar van Red Bull & Aston Martin!

Meer details over dé hypercar van Red Bull & Aston Martin!

AM-RB 001

Sappig nieuws over het toekomstig liefdeskind van Red Bull & Aston Martin!

Een betere aanloop naar een nieuwe hypercar bestaat niet! Langzaam maar zeker druppelt er steeds meer informatie uit de kookpot van de twee fabrikanten, waardoor onze aandacht en nieuwsgierigheid ervoor alleen maar toenemen. Sinds kort weten we iets beter wat er onderhuids allemaal aan de gang is, en nu is de tijd om erover te praten.

Laten we beginnen met wat we eigenlijk het liefst willen horen: de motor. Tot mijn grote vreugde hebben ze voor dit project gekozen voor een atmosferisch blok. Nu zit je daar bij mij sowieso al mee gebakken, maar het wordt nog beter. Het is namelijk niet ‘zomaar’ een motor, maar een gruwelijke 6,5-liter V12. Weliswaar van Cosworth, maar met F1-technieken! Overigens houdt het daar niet op, want er is beloofd dat de AM-RB 001 een gewichtsverhouding heeft van 1:1. De twist? De auto weegt, als we de geruchten moeten geloven, zo’n 1000 kg. Ja, valt het kwartje? Dat bekekent dus gewoon 1000 pk!

Dat het een intiem stukje knutselwerk is van de energiedrank-gigant en het befaamde Engelse merk, belet andere spelers echter niet om het speelveld te betreden. Zo nam het duo o.a. elektrische supercarbouwer Rimac, ingenieursbedrijf Ricardo en het Canadese Multimatic in de arm om ervoor te zorgen dat de AM-RB 001 alles behalve vergeten gaat worden. Rimac levert naar verluidt de accusystemen. Beter kan je ze niet krijgen, aangezien hun eigen Concept One razendsnel is. Ricardo hielp mee met de ontwikkeling van de transmissie, terwijl Multimatic de basis legde voor de monocoque.

In totaal mogen zo’n 150 van die pareltjes onze aardbol onveilig gaan maken. Wel is een gedeelte, 25 om precies te zijn, exclusief bestemd voor het circuit.

Wij kunnen niet wachten! Jullie?

AM-RB 001

AM-RB 001

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.