Recordbrekende Audi R8 neemt deel aan Time Attack.

Recordbrekende Audi R8 neemt deel aan Time Attack.

Bereid je voor op nieuwe Time Attack records, want de Audi R8 van Sami Sivonen uit Finland staat klaar om te rijden tijdens Time Attack op het TT-Circuit in Assen op deze zondag. Deze unieke raceauto heeft onlangs een indrukwekkende transformatie ondergaan en is vastbesloten om records te breken.

Na bijna de hele auto te hebben vernieuwd sinds 2017, is de Audi R8 getransformeerd tot een waar racemonster. Terwijl het frame rondom de bestuurder en de stoel ongewijzigd zijn gebleven, zijn vrijwel alle andere aspecten van de auto aangepakt, De Audi R8 is mogelijk de breedste raceauto ter wereld is.

Onder de motorkap blijft de basis ongewijzigd, maar er zijn aanzienlijke upgrades aangebracht, waaronder water-naar-lucht intercooling en een aangepaste turbo. Dit heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in vermogen en koppel..

De Audi R8 heeft al officiële baanrecords weg gezet over circuits over heel de wereld, waaronder de Porsche Ring, Pärnu in Estland, en Motopark in Virtasalmi, Finland. Dit seizoen staat er nog meer op het programma, met geplande bezoeken aan Botniaring, Nürburgring GP-circuit en natuurlijk komende zondag TT-Circuit Assen.

Het opvallende grafische ontwerp van de Audi R8 heeft een bijzonder verhaal achter zich. Het begon allemaal tijdens een evenement in Australië, waar de auto de bijnaam “CAT” kreeg vanwege zijn ongeëvenaarde snelheid in vergelijking met de concurrentie. Het leek namelijk wel een kat en muis spel.

De Audi R8, met zijn iconische vleugel, is klaar om het TT-Circuit in Assen te veroveren tijdens Time Attack op 8 oktober. Mis dit adembenemende spektakel niet en maak je klaar voor een dag vol actie en adrenaline op het circuit!

Time Attack vind plaats tijdens American Sunday, koop hier je tickets.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!