Range Rover Velar krijgt 600 pk van Manhart Performance!

Range Rover Velar krijgt 600 pk van Manhart Performance!

De Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition heeft een ongewoon lange naam, en Manhart Performance heeft deze nóg langer gemaakt met zijn SV600-pakket. Voor het geval je het nog niet doorhebt: de 600 verwijst naar het vermogen van de zwarte SUV.

De auto is in de basis ontwikkeld door Special Vehicle Operations en zij kozen uiteraard voor een 5,0-liter V8 met supercharger die 550 pk en 680 Nm koppel levert. Mede hierdoor, en de vierwielaandrijving, sprint de Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition in slechts 4,5 seconden van 0 naar de 100 km/h. De topsnelheid van de Velar SVAutobiography Dynamic Edition ligt op 274 km/h.

Dankzij Manhart Performance stijg niet alleen het aantal pk’s, maar wordt ook het koppel verhoogd van 750 Nm, wat uiteraard de prestaties verder zou moeten verbeteren. Manhart Performance zegt helaas niets over wat de geüpgradede motor met de prestaties doet. Wel laat de tuner weten ook enkele wijzigingen aangebracht te hebben in het uitlaatsysteem en daarnaast zijn de velgen vervangen door Manhart’s eigen 23-inch set.\

Manhart Performance heeft geen andere wijzigingen aangebracht aan de stijlvolle SUV, dus het chassis en de remmen zijn overgenomen van de reguliere Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Hetzelfde geldt voor het chique interieur, maar de tuner laat wel weten bereid te zijn om op deze drie gebieden wijzigingen aan te brengen als een klant dat zou willen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.