Range Rover Sentinel is dik bepantserd

Range Rover Sentinel is dik bepantserd

Op het eerste gezicht lijkt dit op een normale Range Rover, een chique SUV die vaststaat in het straatbeeld van de PC Hooft. Toch is dit een bizarre wagen, hij is namelijk flink bepantserd!

En die bepantsering weegt niet niks. Het totale gewicht van de Sentinel wordt niet verteld, maar wel dat er ruim 1000 kilo aan bepantsering is gemonteerd. Zo zijn de gigantische ramen allemaal kogelwerend, en de onderkant evenals het dak zijn explosie-bestendig, zelfs een bermbom zal niet genoeg zijn om de Sentinel uit te schakelen. Ook staat de Sentinel op run-flat banden waarmee hij tot 50 kilometer zonder lucht kan rijden.

Om al dat extra gewicht mee te slepen moet er wel een sterke motor geplaatst worden. De 5 liter V8 met supercharger is daar wel geschikt voor. Met zijn 380 PK kan de Sentinel in 10 seconden van 0 naar 100 accelereren. Best knap voor een auto die ruim 3 ton weegt.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.