Range Rover Fifty Limited Edition viert 50-jarig jubileum

Range Rover Fifty Limited Edition viert 50-jarig jubileum

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar de Range Rover werd geïntroduceerd op 17 juni 1970 en bestaat vandaag dus een halve eeuw.

De Range Rover werd ontworpen als een comfortabeler alternatief voor de off-roaders van de Land Rover Series IIA en III, maar biedt nog altijd de nodige off-road capaciteiten. In de tussenliggende 50 jaar is er niet veel veranderd en komt het merk met een Range Rover Fiftyom de geschiedenis te vieren.

Gebaseerd op de Autobiography variant, krijgt de Range Rover Fifty unieke Auric Atlas (goudkleurig) accenten. Fifty-badges, ontworpen door Land Rover Chief Creative Officer Gerry McGovern zelf, komen terug op verschillende plaatsen in het exterieur en interieur. Voor de exterieurkleur heb je de keuze uit slechts vier kleuren: Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba of Santorini Black. Daarnaast zal er een klein aantal van de 1970 Range Rover Fifty exemplaren worden overgedragen aan het Special Vehicle Operations-team van Land Rover. Zij voegen drie extra tinten toe aan de kleuropties: Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White. Verder onderscheidt de Fifty zich door een van de twee unieke 22-inch velgen

Je kunt de Range Rover Fifty kiezen met een normale wielbasis (2,92 meter) en met de zogenoemde Long Wheel Base (3,12 meter). Wat betreft de motoren kun je kiezen uit een zes-in-lijn en een V8, een diesel C6 en een viercilinder plug-in hybride. Prijzen zijn nog niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.