Range Rover Evoque in rally uitvoering

Range Rover Evoque in rally uitvoering

Milner LRM-1 - www.hartvoorautos.nl

Land Rover is waarschijnlijk niet het eerste merk dat in je opkomt wanneer je denkt aan racen en rally. Toch werden vorige week octrooi tekeningen ingediend in China van een rally-spec Range Rover Evoque.

Land Rover gaf toen de volgende verklaring: “Jaguar Land Rover heeft niet de patenten in verband met een rally versie van de Range Rover Evoque en kan daarom niet verder ingaan op de oorsprong van de berichten in de media wordt verspreid”. Maar van wie is de rally Evoque dan? Het Britse bedrijf Milner Off Road Racing is gespecialiseerd in het transformeren van Land Rovers in rally wagens. De auto op de foto’s betreft een Milner LRM-1 die het bedrijf gebouwd heeft; een rally wagen met de looks van een Evoque, maar dan 20% kleiner.

Aan boord heeft hij de 5.0 liter V8 supercharged, getuned naar meer dan 500 pk, geplaatst aan de achterzijde van een op maat gemaakt chassis en gekoppeld aan een zestraps sequentiële versnellingsbak. Ook beschikt hij natuurlijk over een aangepast differentieel, en onafhankelijke wielophanging voor en achter.

Milner LRM-1 - www.hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.