Range Rover Coupe te koop in Nederland!

Range Rover Coupe te koop in Nederland!

Een van de meest exclusieve Range Rover’s ooit gebouwd staat in ons kikkerlandje te koop, maar waarom is de Range Rover Coupe nou zo exclusief..?

De Range Rover Coupe kwam ooit op de markt als conceptcar, met het idee om 999 productiemodellen te bouwen.
De auto had destijds een vanafprijs van €370.000,- , welke gemakkelijk op te hogen was door het aanvinken van de bijzondere opties die de auto te bieden had. Naast de al bestaande Range Rover en de versie met Long Wheel Base, waren de Britten bezig met coupe versie. Het project is helaas nooit doorgezet nadat moederbedrijf Tata het niet aan durfde om de eerder beloofde 999 stuks te bouwen.

Op dat moment waren er echter wel 3 prototypes in het leven geroepen van de auto, die tot op de dag vandaag nog steeds bestaan.

In autoland zijn er genoeg bedrijven die kunnen concurreren tegen de Range Rover Coupe. Denk aan Rolls-Royce. Waar zo’n 80% zijn bolide samen stelt op de Rolls Royce Bespoke-afdeling. Iedereen heeft dus een unieke auto, maar als iedereen iets unieks bouwt, gaat het unieke er dan niet vanaf? Dus wat als je echt wilt opvallen en het geld geen rol speelt? Dan ga je bijvoorbeeld kijken Mansory versies op een Rolls Royce of Bentley, maar je kan ook gaan voor de Range Rover Coupe, welke momenteel in ons land te koop staat voor een kleine €300.000,-.

Zoals je kan verwachten is de Range Rover niet bepaald standaard uitgevoerd, met tienhouten vloeren die doen denken aan je jacht voor de kust van Zuid-Frankrijk, tot de picknickmand die zorgt dat je een beetje down to Earth blijft, ookal is deze voorzien van het meest chique servies.

De auto is uitgevoerd in een kleurstelling die de auto bijzonder goed past, namelijk een wit exterieur en een rood leer interieur.

Thomas Heule