RacingHub brengt je de ultieme sim-race ervaring!

RacingHub brengt je de ultieme sim-race ervaring!

De autosport kan erg prijzig zijn, dus voor veel liefhebbers is sim-racing de oplossing. Sim-racing is een stuk goedkoper dan racen met echte wagens, maar een goeie sim-racing set-up kan al snel duizenden euro’s kosten. Daarnaast moet je ook nog eens de ruimte ervoor hebben. Voor degenen die graag sim-racen maar het thuis niet kunnen heeft RacingHub een goeie oplossing.

Het in Utrecht gevestigde RacingHub is een clubhuis waar liefhebbers van autosport samen kunnen komen. In het clubhuis kun je niet alleen samen naar echte races kijken, je kan zelf ook achter het stuur plaatsnemen! Je kunt trainen, een competitie rijden, of gewoon met je vrienden racen in een realistische simulatie. Ervaren simracers delen hun ervaring met beginners, zodat iedereen kan groeien in het sim-racen.

De simulatoren

In het clubhuis staan 8 realistische en professionele race simulatoren, waardoor je helemaal in de virtuele versie van een van de vele circuits gezogen wordt. De simulatie draait op Project Cars 2, een race-game met realistische physics en supergoeie graphics. Het voelt alsof je echt in de auto zit, en met Virtual Reality waan je je volledig in de game. Team Hartvoorautos heeft de simulators getest. Door de 3 schermen en het realistische geluid is het racen in de simulator extreem realistisch, een must-do voor elke racefanaat!

Voor ieder wat wils

Wat het mooie van sim-racing is, is dat je gemakkelijk in elke race-categorie kan stappen die je wilt. Zo kun je bij RacingHub in de Clio Cup Series stappen, een toegankelijk kampioenschap. Voor de doorgewinterde sim-racer is er zelfs een 6-8 uurs Endurance race, die je in teams van twee rijdt. Als je geen ervaring hebt met sim-racen en een kijkje wilt nemen in deze wereld, kun je trainingen krijgen op verschillende niveaus. RacingHub biedt trainingen aan voor complete beginners, tot aan gevorderden die hun skills willen perfectioneren.

Meer weten?

Bij RacingHub kun je dus terecht voor meerdere arrangementen, maar het is ook mogelijk om een op maat gemaakt programma te volgen. Je kunt alleen of met vrienden racen, je kunt zelfs een programma volgen met een hele groep. Ook is het mogelijk om naar RacingHub te gaan met een bedrijfsuitje. Ben je enthousiast geworden over het sim-racen? Voor meer informatie kun je naar racinghub.nl gaan. Team Hartvoorautos raadt het zeker aan!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.