Race nu met de de Jaguar Vision GT Roadster in Gran Turismo 7

Race nu met de de Jaguar Vision GT Roadster in Gran Turismo 7

Na de onthulling van de Vision GT Coupé en Vision GT SV heeft Jaguar nu ook de Vision Gran Turismo onthuld voor Gran Turismo 7, een racespel voor de Playstation 4 en 5. Het is de derde volledig elektrische virtuele sportauto van Jaguar. Het designteam van Jaguar heeft voor elke Jaguar Vision GT een speciale uitvoering samengesteld, zo ook voor de Vision Gran Turismo Roadster. De speciale zwarte en grijze carrosserielak en subtiele patronen benadrukken het design. Deze uitvoeringen zijn niet direct beschikbaar in het spel, maar je kunt hem wel zelf namaken met de Livery Editor. Laat je ons even weten of het is gelukt?

Bron: Jaguar

Energieke prestaties

De door Jaguar ontwikkelde virtuele Roadster is uitgerust met die compacte elektromotoren die door Jaguar TCS Racing zijn ontwikkeld voor de Formule E. Gecombineerd goed voor een schrikbarend 750 kW (1.020 pk). Dankzij het hoge vermogen schiet de Roadster in minder dan twee seconden naar de 100 km/u en stopt het accelereer pas om en nabij de 320 km/u. En dat zonder dak boven je hoofd… De in de autosport bewezen aandrijving van de Coupé doet ons denken aan de tijdloze Jaguar D-type. Wat was dat toch een prachtige sportwagen.

De Roadster is ontworpen om de pure rijbeleving in een open cockpit na te bootsen. Met één motor op de vooras en twee op de achteras levert de volledig elektrische aandrijflijn 750 kW (1.020 pk) en het direct beschikbare koppel 1.200 Nm. Ervaar nu zelf de snelheid van deze raceauto in het spel

Bron: Jaguar

Een echte roadster

Het kenmerkende uiterlijk en ronde lijnen van de eerste twee Jaguar Vision Gran Turismo modellen zijn direct herkenbaar, maar in plaats van een dak heeft de Roadster een aerodynamische voorruit. De vin achter de cockpit is een moderne interpretatie van de vin die onlosmakelijk is verbonden met de drievoudig Le Mans winnende D-type, een auto die we allemaal wel kunnen herinneren…. De vin is aerodynamisch geoptimaliseerd met behulp van de nieuwste rekenprogramma’s en zorgt ook op zeer hoge snelheden voor meer stabiliteit en toch een minimale extra luchtweerstand. Zo ervaar je tot op de meeste nauwkeurigheid de rijeigenschappen van de Vision GT Roadster.

Bron: Jaguar

Het lichte en stijve monocoque van de Roadster is vervaardigd van koolstofvezel composieten en aluminium. Omdat het lithium-ion accupakket zo laag mogelijk in de auto is geplaatst heeft hij een extra zwaar laagtepunt. Dat is een kenmerk van de meeste elektrische (race)auto’s. Dit draagt daarmee bij aan de 50:50 gewichtsverdeling, die beide zo belangrijk zijn voor de uitstekende rijeigenschappen. Gamers kunnen de rijbeleving zelf finetunen met behulp van verschillende nieuwe functies die Polyphony Digital heeft ontwikkeld voor Gran Turismo 7.

De Roadster – en voor het eerst ook de GT SV – zijn sinds 4 maart beschikbaar in Gran Turismo 7 voor de PlayStation 4 en PlayStation 5

Merijn Messemaeckers van de Graaff

Al van jongs af een gepassioneerde en enthousiaste autoliefhebber. Merijn neemt je mee op reis in de wereld van mobiliteit en de weg naar de toekomst.