Man die LaFerrari crashte verkoopt zijn Agera R

Man die LaFerrari crashte verkoopt zijn Agera R

Koenigsegg Agera R For Sale

Ken je die 27-jarige man die in Shanghai zijn Ferrari LaFerrari crashte? Blijkbaar heeft hij geld nodig om hem op te knappen en heeft hij zijn Koenigsegg Agera R te koop gezet.

Op 28 april reed Qin Fen, ook wel King genoemd, onder natte omstandigheden zijn Ferrari LaFerrari kapot maar gelukkig voor hem is de LaFerrari niet de enige supercar die hij in zijn garage heeft staan. Zo heeft hij onder andere nog een McLaren P1 en een one-off Koenigsegg Agera R en die laatste staat nu te koop. Het kan goed zijn dat ‘King’ zijn Agera R van de hand doet om de LaFerrari te kunnen repareren maar hij vraagt wel erg veel voor zijn Agera R.

Het bedrag dat op het prijskaartje gedrukt staat is een niet misselijke 30 miljoen yuan, dat is omgerekend bijna €4,3 miljoen! De standaard Koenigsegg Agera R kun je in China krijgen voor 26 miljoen yuan. Hij vraagt dus 4 miljoen yuan meer voor de kleurencombinatie en de ‘King’ logo’s op de auto en op de hoofdsteunen van de stoelen.

De Ferrari LaFerrari kost in China overigens 22,5 miljoen yuan en volgende de geruchten kost het maken van de gecrashte LaFerrari 15 miljoen yuan; €2,14 miljoen.

Koenigsegg Agera R For Sale

Koenigsegg Agera R For Sale

Bron: Carnewschina.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.