Pssst! In beslag genomen supercar kopen?

Pssst! In beslag genomen supercar kopen?

Het is weer zo ver! Het is januari en dat betekent dat de eerste veiling van Domeinen Roerende Zaken op het programma staat. Aanstaande maandag is de kijkdag en de catalogus staat inmiddels online.

Het concept van Domeinen Roerende Zaken hoeven we eigenlijk niet meer uit te leggen. Domeinen Roerende Zaken (DRZ) vertegenwoordigt de Staat als eigenaar van roerende zaken en is een directie van het ministerie van Financiën. DRZ is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen en organiseert veilingen van deze goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan. Tóch kan het soms de moeite waard zijn om daadwerkelijk een kijkje te gaan nemen.

Zo nu en dan komen er leuke auto’s voorbij, maar deze maand is het helemaal feest. Zo hebben ze in januari 2020 een aantal Ferrari’s in de aanbieding: 458 Italia, California en zelfs een 599 GTB Fiorano. Daarnaast zien we een Aston Martin V8 Vantage, Aston Martin Vanquish Volante en een Maserati Quattroporte. Tot slot is er ook ruime keuze uit Mercedes-AMG: twee keer een G63 AMG, een C63 AMG Estate en een GLE63 S. Voor de liefhebber kan de Audi RS6 Avant C7 natuurlijk niet ontbreken!

Let wel op als je gaat bieden op een auto, je mag namelijk alleen maar kijken en proefrijden zit er niet in. De volledige catalogus vind je hier.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.