Pssst! In beslag genomen G63 AMG kopen?

Pssst! In beslag genomen G63 AMG kopen?

Het is weer leuk shoppen bij Domeinen RZ!~

Regelmatig worden er bij Domeinen RZ veilingen gehouden van in beslag genomen goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan. Tóch kan het soms de moeite waard zijn om daadwerkelijk een kijkje te gaan nemen.

De catalogus van september 2019 staat online en als we dan op ‘Voertuigen en onderdelen’ filteren, komen er toch enkele leuke auto’s naar voren. Wat te denken van deze hagelnieuwe Mercedes-Benz G63 AMG met nog geen 1000 kilometer op de teller? Slechts 969 kilometer staat erop deze G63 AMG Edition 1 die sinds april dit jaar op Nederlands kenteken staat. Destijds werd er maar liefst €303.261,- voor de auto betaald, waarvan er €72.708,- naar de staat ging in de vorm van BPM.

Nu gaat er ongetwijfeld weer een leuk bedrag naar de staat, aangezien de auto ter veiling wordt aangeboden bij Domeinen RZ. Is de auto aan je gegund, zoals ze dat noemen, dan wordt er nog 15% opgeld bij jouw bieding opgeteld. Denk dus vooral niet te snel dat je een koopje in de wacht hebt gesleept. Ook kan het zijn dat er nog BTW of kentekenkosten bij komen.

Het is overigens niet de enige AMG die deze maand wordt aangeboden. Ook zien we een Mercedes-AMG GLC 63S; welke neem jij?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.