Pssst! In beslag genomen Ferrari of AMG kopen?

Pssst! In beslag genomen Ferrari of AMG kopen?

Het is weer zo ver! Een nieuwe maand, een nieuwe catalogus van Domeinen RZ. Aanstaande maandag staat de kijkdag weer gepland en wij hebben alvast de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet!

Het concept van Domeinen Roerende Zaken hoeven we eigenlijk niet meer uit te leggen. Domeinen Roerende Zaken (DRZ) vertegenwoordigt de Staat als eigenaar van roerende zaken en is een directie van het ministerie van Financiën. DRZ is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen en organiseert veilingen van deze goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan. Tóch kan het soms de moeite waard zijn om daadwerkelijk een kijkje te gaan nemen.

De opvallendste auto deze maand is toch wel de Ferrari 599 GTB. Het steigerende paard heeft slechts 11.974 kilometer op de teller staan en had volgens de RDW-gegevens een cataloguswaarde van €398.150,-. Onder de kap ligt een ouderwetse V12 met 620 pk een een maximaal koppel van 608 Nm. Momenteel staat er in Nederland één exemplaar te koop met minder kilometer, je moet er €149.500,- voor neertellen. De goedkoopste Ferrari 599 GTB van Nederlands kost je op dit moment €104.500,-.

Andere leuke auto’s van deze maand zijn de Maserati Quattroporte S, Aston Martin V8 Vantage, Mercedes-AMG C63 S en een Mercedes-Benz C63 AMG. Let wel op als je gaat bieden op een auto, je mag namelijk alleen maar kijken en proefrijden zit er niet in. De volledige catalogus vind hier!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.