Pssst! In beslag genomen BRABUS GLS 850 kopen?

Pssst! In beslag genomen BRABUS GLS 850 kopen?

Door de Corona-crisis zijn er voorlopig geen kijkdagen bij de Domeinen Roerende Zaken, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe auto’s in de catalogus verschijnen.

Het concept van Domeinen Roerende Zaken hoeven we eigenlijk niet meer uit te leggen. Domeinen Roerende Zaken (DRZ) vertegenwoordigt de Staat als eigenaar van roerende zaken en is een directie van het ministerie van Financiën. DRZ is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen en organiseert veilingen van deze goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan.

Deze catalogus van november staat inmiddels online en er valt eigenlijk maar één auto op: een Mercedes-AMG GLS 63 met een flinke BRABUS kit. Onder de kap ligt een 5,5-liter V8 biturbo die nu geen 585 pk levert maar 850 pk. Het maximale koppel is opgeschroefd naar 1450 Nm! Hiermee moet ‘ie van 0 naar 100 km/h kunnen sprinten in 4,2 seconden. De topsnelheid is afgeregeld op 300 km/h.

Deze zelfde auto werd in juni 2019 nog te koop aangeboden voor €175.000,- maar inmiddels is hij dus in beslag genomen. De auto staat bij Domeinen RZ in Soesterberg. Via de deze link kun je een bod uitbrengen op de auto.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.