Pssst! In beslag genomen auto kopen?!

Pssst! In beslag genomen auto kopen?!

Regelmatig worden er bij Domeinen RZ veilingen gehouden van in beslag genomen goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan. Tóch kan het soms de moeite waard zijn om daadwerkelijk een kijkje te gaan nemen.

De catalogus van aankomende maand staat online en als we dan op ‘Voertuigen en onderdelen’ filteren, komen er deze keer best een aantal leuke auto’s naar voren. Wat te denken van een Rolls-Royce Phantom of een Aston Martin DBS? Iedere eerste maandag van de maand is er een kijkdag in Soesterberg en vanaf die dag kun je blind een bod uitbrengen via de website. Is de auto aan je gegund, zoals ze dat noemen, dan wordt er nog 15% opgeld bij jouw bieding opgeteld. Denk dus vooral niet te snel dat je een koopje in de wacht hebt gesleept. Ook kan het zijn dat er nog BTW of kentekenkosten bij komen.

Ik zou zeker niet puur en alleen vanaf je PC gaan bieden. Sommige auto’s zijn er toch ernstiger aan toe dan de eerste foto doet vermoeden. Check de laatste foto, onderaan dit artikel… De catalogus kun je overigens hier bekijken.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.