Pssst! In beslag genomen Audi RS6 Sedan kopen?

Pssst! In beslag genomen Audi RS6 Sedan kopen?

Regelmatig worden er bij Domeinen RZ veilingen gehouden van in beslag genomen goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan. Tóch kan het soms de moeite waard zijn om daadwerkelijk een kijkje te gaan nemen.

Eerder spraken we al over de paarse Lamborghini Gallardo Spyder die momenteel ter veiling wordt aangeboden, maar er staat wel meer moois in de catalogus van mei. Zo staat er ook een bijzondere Audi RS6 Sedan C6! Een RS6 bijzonder? Ja zeker!

Dit betreft een Sedan van de C6 generatie. Slechts 500 stuks zijn er gebouwd en daarmee zie je ze ook niet zoveel op de Nederlandse wegen. Onder de kap vinden we dezelfde 5-liter V10 met 580 pk als in de Avant, maar daarmee is ‘ie wel 0,1 seconden sneller op de 100 km/h. Het verschil moet er zijn. De topsnelheid is ofwel begrensd op 250 km/h of optioneel opgerekt tot 280 km/h. Dit specifieke exemplaar is iets langer dan een jaar geleden op Nederlands kenteken gezet en zou een nieuwwaarde vertegenwoordigen van €179.906,-. Hoe gaaf de looks zijn, hoe afstotend het interieur is in dit geval. Wat mij betreft een combinatie om te huilen! Bieden op de auto kan hier.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.