Pssst! In beslag genomen Audi RS3 kopen?

Pssst! In beslag genomen Audi RS3 kopen?

Het is inmiddels een terugkerend item op Hart voor Auto’s: de Domeinen RZ catalogus staat weer online!

Het concept van Domeinen Roerende Zaken hoeven we eigenlijk niet meer uit te leggen. Domeinen Roerende Zaken (DRZ) vertegenwoordigt de Staat als eigenaar van roerende zaken en is een directie van het ministerie van Financiën. DRZ is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen en organiseert veilingen van deze goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan. Tóch kan het soms de moeite waard zijn om daadwerkelijk een kijkje te gaan nemen.

Deze maand vallen twee auto’s: een Audi en een Ferrari. De Ferrari hebben we vorige maand echter ook al gezien bij de Domeinen RZ. Blijkbaar is deze toen niet gegund of is ‘ie uit de veiling gehaald. Deze maand staat ‘ie dus weer in de catalogus, je kunt de Ferrari 599 GTB Fiorano hier bekijken. De andere leuke auto betreft een zwarte Audi RS3 uit bouwjaar 2011 en met een nieuwprijs van € 77.401,-. Inmiddels heeft de RS3 al 196.080 kilometer achter de rug en zijn de nodige gebruikssporen op te merken.

Als we kijken naar het huidige aanbod occasions, dan ligt de waarde van deze RS3 tussen de €20.000,- en €25.000,-. Bieden? Dat kan hier!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.