Pssst! In beslag genomen Audi RS3 kopen?

Pssst! In beslag genomen Audi RS3 kopen?

Door de Corona-crisis zijn er voorlopig geen kijkdagen bij de Domeinen Roerende Zaken, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe auto’s in de catalogus verschijnen.

Het concept van Domeinen Roerende Zaken hoeven we eigenlijk niet meer uit te leggen. Domeinen Roerende Zaken (DRZ) vertegenwoordigt de Staat als eigenaar van roerende zaken en is een directie van het ministerie van Financiën. DRZ is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen en organiseert veilingen van deze goederen, waaronder ook voertuigen. De auto’s worden verkocht zonder garantie en zonder dat men ze van tevoren mag proefrijden; slechts bekijken is toegestaan.

Deze catalogus van december staat inmiddels online en er vallen eigenlijk twee auto’s op en de eerste betreft een Audi RS3 met bouwjaar 2012. Ook hierin vind je de bekende, magistrale vijfcilinder. In dit geval met 340 pk vermogen en 450 Nm trekkracht waardoor het 0 naar 100 km/h sprintje slechts 4,6 seconden duurt. De auto staat bij Domeinen Roerende Zaken in Soesterberg. Via de deze link kun je een bod uitbrengen op de auto.

De andere opvallende auto is een Rolls-Royce Phantom. Ook daarop kun je bieden, en dat kan via deze link!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.