Project: Lamborghini Huracán EVO RWD Aperta!

Project: Lamborghini Huracán EVO RWD Aperta!

Maak kennis met de Lamborghini Huracán EVO RWD Aperta. Een V10-aangedreven monster zónder voorruit.

Althans, dat is het uiteindelijk doel. De spiksplinter nieuwe Lamborghini ging rechtstreeks van de showroom naar een bedrijf dat de ombouw gaat realiseren. Hoewel de Ad Personam-divisie van Lamborghini ook bepaalde carbon fiber onderdelen aanbiedt, komen deze goodies komen van Vorsteiner. We kijken onder andere naar de wielkasten met de opvallende en stoer ogende ventilatieopeningen. Verder zien we dat de voorbumper en side skirts momenteel ontbreken, dus grote kans dat deze onderdelen deel uitmaken van een opvallende kit. Uiteraard is de opvallendste aanpassing aan de auto dat deze geen voorruit meer heeft.

Aangezien de Speedster-club (denk aan de Ferrari Monza SP1 / SP2, McLaren Elva en Aston Martin V12 Speedster) exclusief voor V12’s bestemd is, krijgt deze 5,2-liter V10 een VF-engineering supercharger. Deze zal het vermogen van 610 pk verhogen naar een flinke 870 pk!

Het project, dat momenteel in volle gang is, is afkomstig van Damon Fryer en Dave van Daily Driven Exotics, een YouTube-kanaal dat zeker de moeite waard is om te volgen. Hopelijk kunnen we binnenkort meer zien van deze bijzondere en unieke Aperta. Zij hebben al wel één vraag jou: welke kleur moet ‘ie worden?

https://www.facebook.com/DailyDrivenExoticCars/posts/3469877433120401

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.