Prior Design’s Audi R8 is de koning van widebody-land

Prior Design’s Audi R8 is de koning van widebody-land

Audi R8 Prior Design

Er lijkt geen week voorbij te gaan zonder dat ze een nieuwe wagen onthullen. Vinden wij niet erg!

Als er één tuner is waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat ze keer op keer met geniale creaties op de proppen komen, is het wel Prior Design. De ontwerpers koorddansen op een flinterdunne draad van excentriciteit, die is gespannen boven een zee van alles dat lelijk is. Één misstap kan resulteren in de meest afzichtelijke tuner die je ooit hebt mogen aanschouwen, terwijl een succesvolle wandeling een waanzinnige wagen tevoorschijn tovert.

Prior Design trekt voor hun nieuwste R8, de V10-uitvoering om precies te zijn, hun complete arsenaal aan breedste onderdelen uit de kluis. De widebody-kit, die de naam PD800WB krijgt, is gemaakt van het krachtige en zeer flexibele Fiberglass-Duraflex. Dat is best opvallend, wetende dat de voorkeur van de meeste tuners uitgaat naar het almachtige carbon. De uitbouw bestaat, als volgt, uit voor- en achterbumpers, zijskirts, verbrede spatborden, een gigantisch grote diffuser en een luchthapper waar je u tegen zegt. Dankzij het verbreden ontstaat er dan weer ruimte om een aantal brute grilletjes te plaatsen op plekken waar je ze niet direct verwacht.

Ondanks dat ze bij Prior Design vrijwel geen enkel onderdeel achterwege hebben gelaten, vonden ze het blijkbaar niet nodig om de achterspoiler iets gestoorder voor de dag te laten komen. De R8 van de tuner draagt doodleuk dezelfde spoiler die Audi van de fabriek af al monteerde. Overigens zullen degenen met haviksogen opmerken dat de R8 dezelfde PD3Forged velgen heeft die ze ook onder hun McLaren 570S gooiden. En of de “shock-factor” ondertussen iets gedaald is, of de kleurcombinatie gewoonweg iets beter matcht, durf ik niet te zeggen, maar onder de R8 staan ze stukken beter!

Audi R8 Prior Design

Audi R8 Prior Design

Audi R8 Prior Design

Audi R8 Prior Design

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.